Even voorstellen: Kim Hettema

Mijn naam is Kim Hettema 26 jaar woonachtig in de Friese hoofdstad Leeuwarden.
Vanaf 29 augustus 2016 ben ik het nieuwe gezicht van Stichting VerbindMij. Het aankomende schooljaar zal ik de mannen Guydolph en Gysbert versterken door mijn stage bij hen te lopen.

Samen met hen koppelekim-hetteman wij jongeren met een leervraag aan een mentor. Een mentor is een persoon die de jongeren begeleidt bij hun eigen leervraag. Een leervraag zou kunnen zijn hoe verbreed ik mijn netwerk? Of hoe kan ik assertieve worden. Het mooie aan dit project is dat het contact tussen de mentor en de jongere een contact is waarbij erkenning en herkenning centraal staat. Ik weet vanuit mijn eigen ervaring dat een HBO opleiding in mijn ogen onmogelijk was. Wie had dat kunnen denken toen ik 6 jaar geleden mijn pad insloeg als studente op het MBO niveau 2. Inmiddels zit ik in het derde leerjaar van het HBO maatschappelijk werk en dienstverlening. Wat had ik graag een mentor willen hebben die destijds leerde om mijn onzekerheid de baas te zijn. Nu 3 jaar verder kan ik zelf jongeren motiveren met mijn levenskennis en vooropleidingen. Ook jongeren die klaar zijn met hun studie en tussen wal en schip vallen zijn bij ons op het juiste adres. Samen met hen en voor hen kijken wij naar de kwaliteiten en niet naar de valkuilen. Dat is iets wat mijn stage jaar zo bijzonder maakt. Ik heb vaak genoeg gehoord wat beter moest of kan en nu zijn mijn kwaliteiten het ingrediënt van een succes voor jou!